Sorry, op dit moment is mijn praktijk vol en heb ik geen ruimte voor nieuwe klanten

Oosterse Geneeskunde - Westerse Wetenschap



Recepten

Recepten


Pompoensoep


  • 1 gesnipperde ui
  • 250-gram pompoen, in blokjes
  • 30 gr kokosolie
  • 1 rode peper, fijn gehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1-liter kippen bouillon
  • zout en peper
  • 1 eetlepel gehakte bieslook



Pompoensoep bereiden


  • Fruit de ui in de kokosolie
  • Voeg daarna de pompoen toe en bak 2 minuten even mee
  • Voeg de kerrie en de rode peper toe en bak kort mee
  • Schenk de bouillon erbij en laat het 15 tot 20 minuten koken
  • Pureer de soep en voeg zout en peper toe naar smaak
  • garneer met een beetje bieslook
  • Met wat kokosmelk is de soep wat romiger




Power thee


  • 1 hele citroen in schijfjes met schil
  • 3 takjes munt
  • 2,5 cm gember in schijfjes
  • Honing naar smaak



Als je deze thee drinkt krijg je energie


  • Kook de citroen, munt en gember samen 10 minuten in een liter water
  • Zeef de thee en schenk in een kop. Voeg wat honing toe
  • Als je de gember schilt zal de smaak wat milder zijn
  • Gember met schil is meer peperig van smaak en verwarmender.
  • De munt werkt wat verkoelend.



Hou je van mango, dan is dit een lekker ontbijtje! Lassie a la boedwig


  • Kwark of kokos- of haveryogurt(ongezoet) of een combinatie ervan
  • 1 mango
  • ongezoete musli, of een mengsel van havervlokken tarwezemelen, boekweitvlokken en een eetlepel lijnzaad
  • 1 dessertlepel lijnzaadolie
  • Wat citroensap en eventueel wat honig. Eventueel kan ook gebruik gemaakt worden van rozijnen (wees voorzichtig met gedroogd fruit, zitten veel suikers is)
  • Ook kun je wat zaden of pitten toevoegen (pijnboom- of pompoen pitten)


  • De vlokken of de musli avond van tevoren met water in de week zetten (is beter voor de vertering)
  • Mango, yogurt, de geweekte vlokken en het lijnzaad in een kom en met de staafmixer pureren.
  • In een bakje gieten en eventueel een beetje kokos rasp of kaneel er over.
  • Smakelijk


  Havermoutpap


  • Neem hiervoor goede (biologische) havermout en neem, rijst-, haver- of amandelmelk
  • Neem 3 eetlepels havermoutvlokken
  • 250ml rijst-, haver-, of amandelmelk
  • Vul aan met noten of fruit
  • Bestrooi met kaneel



  Havermoutpap bereiden


  • Giet de melk bij de havermout vlokken in een pan en breng aan de kook. Laat dit enkele minuten koken tot de pap de gewenste dikte heeft. Fruit toevoegen en bestrooien met kaneel.

    Tussendoor


  • Bijvoorbeeld: fruit, nootjes (max. een klein handje per dag)
  • rijst- of quinoa wafels met tahin/ pesto/ 100% fruitjam,
  • klein bakje kwark met 100% fruitjam
  • rauwkost
  • groenten (alle groenten zijn prima (wortel, komkommer, tomaat) bv met een hummus dip



Koolsalade met peer, een zomerse hit!

voor 1 persoon


  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • snuf versgemalen zeezout
  • 50 gram kool
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 kleine rijpe peer
  • 4 plakjes geitenkaas
  • snufje peper

 

Koolsalade met peer bereiden



  • Verhit een kleine koekenpan en rooster de pompoenpitten met het zout. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Meng de kool met de olijfolie en citroensap in een kom. Voeg naar smaak nog een beetje zeezout toe. Snij de peer in plakjes. Voeg peer en geitenkas toe aan de koolsalade. Maak af met een snufje vers gemalen peper en strooi de pompoenpitten erover heen.

Inspiratie: met dank aan Arthur en Marleen, Casa Conmigo in Portugal

Share by: