Sorry, op dit moment is mijn praktijk vol en heb ik geen ruimte voor nieuwe klanten

Oosterse Geneeskunde - Westerse Wetenschap



Voeding

Voeding


Er is iets met industrieel bewerkt voedsel, waardoor we er steeds meer van willen. Dat is aangetoond in wetenschappelijk onderzoek door het Nationaal Diabetes Instituut in de Verenigde Staten

Ultra bewerkt voedsel

Proefpersonen met een dieet dat uit zogenoemd ultra bewerkt voedsel bestond, zoals frisdrank, voorverpakte snacks, vissticks en diepvriesmaaltijden, aten wel 500 kilocalorieën per dag meer dan de proefpersonen die alleen onbewerkt
voedsel aten. Experts vermoeden al jaren dat de toename van bewerkt
voedsel in ons dieet een belangrijke oorzaak is van de obesitasepidemie.

Het effect van ultra bewerkt voedsel is dat je het lekker vindt en het makkelijk verteert. Vaak is het langer houdbaar en geeft het een hormonale respons. Uit het
onderzoek blijkt ook dat je er meer van nodig hebt om je verzadigd te voelen. Je gaat er dus meer van eten.


Het effect van voeding op ons lichaam, bepaalt voor een groot deel onze fitheid. Verschillende bereidingswijzen van voeding hebben dus een ander effect op je lichaam, ook al is het hetzelfde voedingsmiddel. Daarom is het logisch dat bewerkte voedingsmiddelen, met meer conserveringsmiddelen, meer suiker of zout, een andere reactie van ons lichaam uitlokt.



Lijfspraak neemt het aspect voeding en leefstijl mee in haar behandeling omdat dit essentieel is bij veel klachten. Bron: NVA


Terug
Voeding
Share by: